Birds of a Feather: Python Power-BI REST API

De Power-BI REST API is een mooie set van functionaliteit voor het omgaan met Power-BI datasets, reports, etc. Het is geen kleine API, maar heeft wel een belangrijk nadeel: ER IS GEEN MOOI PYTHON PACKAGE VOOR! (mijn mening).

Er bestaat wel een C# SDK en een JavaScript API. Laat ik voor de quick-and-dirty klusjes nu liever uitgaan van Python.

Op Github staat mijn repository met de eerste stappen naar een Python package voor Power-BI.

Deze blog is bedoeld om ieders hulp in te roepen: wil je ook een volwassen Python package voor de Power-BI REST API? wil je mee helpen ontwikkelen? Fork dan de repository en stuur mij pull requests als je mooie aanvullingen hebt gedaan.

In de repository zie je twee voorbeelden van gebruik van de API: excel_upload.py en realtime.py, Met de eerste kun je Excel workbooks uploaden als Power-BI datasets, en met de tweede heb je een voorbeeld van een real-time upload van data naar een dataset.

En ja, ik ben bekend met dit alternatief, maar om redenen die nu te ver voeren om hier uit te leggen, was ik nogal gecharmeerd van de Tableau API opzet die ik in mijn package probeer aan te houden.

Ik zie je pull requests graag verschijnen!

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s